Vikendica

Vikendica na moru ili planini po definiciji je objekat za odmor i opuštanje. Da bi vikendica stvarno i bila mesto relaksacije ona treba da zadovolji neke preduslove, a među njima je i mogućnost daljinskog upravljanja grejanjem i hlađenjem, kao i niz sigurnosnih mera koje treba da odbiju vandale od objekta.

PAMETNA KUĆA™ pruža niz mogućnosti automatizacije, daljinskog upravljanja i nadzora, energetskih ušteda i zaštite vikend kuća.

Gospodin Đorđević iz Beograda poseduje vikendicu na Zlatiboru koja je mesto okupljanja njegove porodice i prijatelja, mesto relaksacije od svakodnevnih obaveza i mesto gde on najviše voli da provodi svoje slobodno vreme. Ova vikendica postaje posebno interesatna zimi kada Đorđevići dosta vremena provode na planini uživajući u zimskom ambijentu. Zadatak koji je postavljen pred tim PAMETNE KUĆE™ ogledao se u tome da se realizuje kompletna automatizacija rasvete i uređaja sa akcentom na daljinsko upravljanje mobilnim ili fiksnim telefonom. Takođe, zahtev koji je istaknut kao prioritet je realizacija sistema koji će omogućiti aktivnu sigurnost objekta i prevenciju od provale i vandalizma.