Zašto ION Solutions?

ION SOLUTIONS na tržište regiona donosi najnaprednija, tehnološki i ekonomski optimizovana rešenja u oblasti automatizacije opreme, sa ciljem da unapredi kvalitet stanovanja i korisnicima u regionu.

Poslovna misija ION SOLUTIONS-a je da omogući dostupnost i korisnost novih tehnologija i dostignuća informatičke industrije, kroz sistematsko praćenje i adaptiranje novih tehnologija na regionalnom tržištu. Težnja ka hvatanju koraka sa tehnološkim liderima u informatičkoj industriji je uslov bez kojeg se ne može ostvariti održivi autohtoni razvoj regiona. Da bi ispunili ovaj preduslov i ostvarili svoju poslovnu misiju, postojeća tehnološka rešenja smo obogatili domaćim znanjem, prilagodili specifičnim potrebama svakog pojedinačnog korisnika, ekonomski ih optimizovali i tako učinili lakše dostupnim, a istovremeno funkcionalnijim za korisnike u regionu. Na taj način smo se izdvojili od preovlađujuće i dominantne pojave na regionalnom tržištu, gde se inženjeri sa svojim tehničkim znanjem pojavljuju u ulozi trgovaca i prodavaca opreme i gotovih mahom zatvorenih sistema velikih multinacionalnih kompanija (sa isto tako globalno važećom cenom), bez bilo kakve ambicije da daju prilagođena autentična inženjerska rešenja.

ION SOLUTIONS je firma koja ne pristaje na odustajanje od tehnološkog razvoja i stvaranja sopstvenih proizvoda, bez obzira što je tehnološki razvoj u globalnoj raspodeli uloga, namenjen samo kompanijama sa neuporedivim materijalnim resursima, iz tehnološki dominirajućih država.

Isto tako ne pristajemo na regionu Balkana dodeljenu ulogu samo potrošača zastarelih i prljavih tehnologija, koje se izbacuju iz razvijenijih regija, a potrošačima u regionu prodaju po neopravdano visokoj ceni.

Opšte-društveno korisna dimenzija delatnosti ION SOLUTIONS se ogleda i u generisanju značajnih ušteda i povećanju energetske efikasnosti, kao i radu na sistematskom podizanju i kreiranju svesti o neophodnosti odgovornog ponašanja u potrošnji obnovljivih i neobnovljivih energetskih resursa i zaštiti životne sredine.