Šta je Pametna kuća

Koncept modernog življenja

Pametna kuća™ je koncept modernog domaćinstva i življenja u njemu. Kuća je pametna jer se prilagođava trenutnoj aktivnosti, raspoloženju, navikama i životnom stilu svakog ukućana, a pritom ostvaruje energetske uštede.

Pametna kuća™ je sistem kućne automatike maksimalno jednostavan za korišćenje, održavanje i ugradnju. Napravite od svog doma mesto zadovoljstva, zabave i druženja.

Upravljanje je intuitivno i lako

Ova četiri načina upravljanja ne idu nužno zajedno, već se kombinuju shodno potrebama korisnika. Upotreba sistema Pametna kuća™ ne zahteva tehničko predznanje, a sve funkcije su intuitivne i vizuelne.

Zašto Pametna kuća

 • za upotrebu nije neophodno nikakvo tehničko i informatičko znanje niti posebna obuka
 • optimum u pogledu odnosa cene i korisnosti
 • mogućnost integracije sa tasterima svih proizvođača
 • korisnik ima i mogućnost ručnog upravljanja

Kako funkcioniše

 

Proizvodi

Štediša

Bez obzira na to koji sistem za grejanje i hlađenje imate realizovan u vašem stanu ili kući, automatizacija po sistemu Pametna Kuća™ omogućava jednostavno integrisanje različite opreme i različitih zahteva korisnika i njihovo kombinovanje u jedinstvenu celinu.

Automatizacija u službi uštede energije i jednostavnosti

Upravljanje grejanjem u prostoru je realizovano pomoću touch screen-a, odakle se sa jednog mesta mogu postaviti željene temperature, različite za svaku zonu. Ponuđene funkcije omogućavaju podršku različitim strategijama energetske efikasnosti. Promena režima rada u stanu ili kući je jednostavna, bez potrebe za tehničkim predznanjem korisnika.

Grejanje može biti bazirano na upotrebi više različitih energenata (gas, struja, toplotna pumpa, solar, itd.). Pametna kuća™ omogućava uspostavljanje automatske logike koja će voditi računa o izboru optimalnog izvora toplote, prema spoljnoj temperaturi i uslovima korišćenja objekta.

Moguće je nezavisno upravljanje temperaturom u svakoj prostoriji u različitim vremenskim intervalima u toku dana. Tokom zime, dok su deca na zimovanju, moguće je podesiti temperaturu u njihovim sobama na minimum, dok je temperatura u ostalim prostorijama objekta optimalna. U zadato vreme sistem automatski uključuje grejanje i u njihovim sobama kako bi temperatura dostigla optimalnu vrednost pri njihovom povratku.

Multimedia

Sa jednog mesta kontrolišite i sinhronizujte sve vaše multimedijalne uređaje, media server i još mnogo zanimljivosti može biti skrojeno specilano prema vašim potrebama.

Okrenite tehnologiju vama

Jednim pritiskom dugmeta na daljiskom upravljaču ili na touch screen-u, moguće je inicirati scenario "Kućni bioskop" koji će da prilagodi ambijent: da spusti roletne i zamrači prostor, da spusti platno za video bim i uključi projektor, da isključi svu rasvetu sem jedne koja će da ostane uključena još taman toliko da vi odete po kokice i udobno se smestite u fotelju. Projekcija počinje.

Želite da opremite Vašu kuću novim TV, kućnim bioskopom, zvučnicima... Kako napraviti pravi izbor? Gde kupiti? Uštedite vreme i novac, obratite se našem stručnom timu koji će zajedno sa Vama oformiti multimedijalni sistem po Vašoj želji. Izbor TV aparata, Blu-ray plejera, AV risivera, i vrhunskhi zvučnhi sistema sada će biti lak uz stručni tim Pametne kuće.

Kreirajte omiljene liste i vremena emitovanja, Pametna kuća™ vam nudi čitav spektar mogućnosti povezivanja uređaja za kontrolu zvuka i slike i to kroz razne prostorije. Kreirajte scenarija, odredite redoslede dešavanja, prilagodite kuću ili stan vašim trenutnim aktivnostima ili raspoloženju. Samo mašta može biti granica.

Za vaše momente

Na Vama je da uživate u životu. Promenite ambijent jednim dodirom na touch screen. Kućni bioskop, romantična večera, nedeljno opuštanje, kartanje sa prijateljima. Samo Vaša mašta je granica.

Prilagodite dom svom raspoloženju i aktivnostima

Napravite od svog doma mesto zadovoljstva, zabave i druženja. Pametna kuća™ Vam omogućava da daljinskim upravljačem ili touch screen-om inicirate scenarija koja će u trenutku pretvoriti ambijent Vašeg doma u bioskop, diskoteku, bluz ili jazz klub ili mirnu oazu za opuštanje… Rasveta, roletne, HiFi sistem, klimatizacija i svi drugi aparati će se zajedno potruditi da Vam pruže trenutke zadovoljstva, a sve to pod dirigentskom palicom Pametne Kuće.

Roletne se automatski spuštaju u toku prepodneva, a podižu poslepodne, kada sunce više ne sija direktno. Ukoliko vaš dom ima velikim brojem rasvetnih tela Pametna kuća™ upravljanje pojednostavljuje i svodi na izbor scenarija: noćna rasveta, dnevna rasveta, veče u kući, druženje sa prijateljima. Vi možete svakim svetlom da upravljate i pojedinačno, ručno ili putem daljiskog upravljača.

Jednim dodirom na touch-screen aktivirate scenario "odlazak od kuće" i isključujete sve uređaje za koje smatrate da ne treba da ostanu uključeni u Vašem odsustvu: isključiće se rasveta, bojler, šporet, utičnica koja se koristi za peglanje, itd. Sa druge strane, jednim telefonskim pozivom, u prilici ste da inicirate scenario "dolazak kući" koji uključuje klima uređaj i bojler, uključuje rasvetu ispred objekta… Kuća je spremna za Vaš dolazak.

Korisnički servis

Pitanja i odgovori

Kolike su maksimalne dimenzije sistema?

Sistem može da podrži praktično sve uređaje u domaćinstvu koji se mogu automatizovati, bez ograničenja u pogledu broja uređaja. Naši inženjeri će predložiti pravilan izbor opreme u zavisnosti od Vaših potreba.

U kojoj fazi gradnje je najpraktičnije montirati sistem Pametna kuća™?

Iako se sistem Pametna kuća™ može primeniti i na gotovim stambenim objektima koji su već u funkciji, zbog minimiziranja troškova i maksimalne optimizacije sistema kao i lakše integracije sa ostalim sistemima u objektu, najpraktičnije je sistem planirati još u projektnoj fazi. U fazi instalaterskih radova vrši se priprema i prilagođenje postojećeg projekta elektroinstalacije na 220V (opširnije u dokumentu "zahtev za prilagođenje instalacije"), da bi se sama montaža sistema obavila po postavljanju rasvete i uređaja koje kontroliše kućna automatika.

Koliko je sistem pouzdan i siguran za korišćenje?

Rešenja koja se koriste predstavljaju vrh svetske ponude u tehnološkom smislu. Sva oprema koja se ugrađuje se legalno uvozi u zemlju uz obaveznu sertifikaciju koju je naš zakonodavac predvideo, kao i uz obavezno postojanje međunarodne sertifikacije poput CE, R&TTE, SWT, itd.

Montaža se vrši u skladu sa pozitivnom praksom, a sva oprema se ugrađuje onako kako je to predviđeno od strane proizvođača. Na ukupnu funkcionalnost sistema Pametna kuća™, korisnik ima garanciju od godinu dana od dana prijema sistema.

Kolika je cena sistema Pametna kuća™?

Cena sistema zavisi od njegovih dimenzija i funkcionalnosti, tj. od trenutnih mogućnosti i želja korisnika. Pametna kućaTM je potpuno personalizovana, a cena se formira kao suma vrednosti ugrađene opreme i cene projektovanja, montaže i postavljanja sistema u rad.

1K € 2.5K € 25K €
minimalno prosečno 20 po m2 vila 1000 m2

Korišćenjem Pametna kuće™ ostvaruju se značajne uštede kako u potrošnji energenata i vode, tako i u vremenu korisnika. Pametna kuća™ je održiv sistem koji sam sebe otplaćuje kroz upotrebu i realizovane uštede.

Arhitekte i enterijeristi

Zbog svojih karakteristika i funkcionalnosti, koncept Pametna kuća™ postaje novi trend na polju povećanja kvaliteta stanovanja, kroz doprinos kućne automatike projektovanju relaksirajućeg ambijenta u domu i oko njega.

Tu korisnost su prepoznale i vodeće arhitekte i dizajneri enterijera u regionu, koji sistem Pametna kuća™ uklapaju u svoje projekte ili preporučuju svojim klijentima, pružajući im time, i dajući svom angažmanu dodatnu vrednost.

Gedeon, Biodesign, Grifon, N-Martin, D-art, a-na kvadrat, Studio Structura, Studio3tre, 3architects

Distributeri

Tehnologija

Korisnik ne mora biti svestan tehnologije kojom je implementiran sistem Pametna kuća™, ali ako želite da saznate više ili želite da se bavite integracijom i distribucijom, ovo mesto je namenjeno za vas. Pametna kuća™ je sastavljena od modula, po principu koji omogućava jednostavnu nadogradnju sistema, ili čak premeštanje kompletnog sistema u drugi stambeni prostor. Montaža i demontaža sistema je maksimalno pojednostavljena, a korisnik može i sam da učestvuje u njegovom kreiranju.

Primeri

Primeri iz prakse neka vam posluže kao inspiracija za razmišljanje o Vašoj pametnoj kući.

Moduli

X10 standard se implementira integracijom modula na već postojeće električne instalacije.

Zašto nam sve više klijenata poklanja poverenje

O nama

Pametna kuća™ je strateška poslovna jedinica koja posluje u okviru preduzeća ION Solutions doo.

Na tržište regiona donosi najnaprednija, tehnološki i ekonomski optimizovana rešenja u oblasti automatizacije stambenih i poslovnih životnih prostora, sa ciljem da se unapredi kvalitet stanovanja i življenja.

Naša vizija je tehnologija u službi lepšeg i jednostavnijeg, a društveno i socijalno bogatijeg života. Mi svojim radom doprinesimo opštem prihvatanju novih trendova i tehnologija, koje ne idu na uštrb kvaliteta životne sredine i humanog života.

Ion Solutions
Heroja Pinkija 3, Novi Sad prikaži na mapi
Tel/Fax: 021 475 44 24
www.ionsolutions.net

Pametne zgrade

 • Centralizovano upravljanje poslovnim zgradama (Building IT, Building Management Sistems,...)
  saznaj više: www.pametnazgrada.com

TotalObserver

 • Integrisano rešenje TotalObserver™, programski paket za upravljanje vlasništvom
  saznaj više: www.totalobserver.com

Kvalitet i ION

ION Solutions na regionalno tržište donosi pažljivo izabrane komponente prilagođene specifičnim potrebama korisnika u regionu, sa željom i misijom da poveća nivo kvaliteta stanovanja. ION poseduje sertifikat ISO 9001.

Partneri

Kroz program Pametna kuća™ partneri smo holandske firme Marmitek i HDL čija oprema preovlađuje u našim sistemima, dok smo na programu TotalObserver centralizovanog upravljanja poslovnim zgradama (BMS, Building IT), partneri kompanije Schneider Electric.

Komparativne prednosti

 • mogućnost integracije sa tasterima svih proizvođača
 • korisnik i nakon automatizacije ima mogućnost ručnog upravljanja
 • za upotrebu nije neophodno nikakvo tehničko i informatičko znanje niti posebna obuka
 • optimum u pogledu odnosa cene i korisnosti

Kontakt

Zakažite prezentaciju

Nalazite se u Beogradu i Novom Sadu, biće nam zadovoljstvo da vam predstavimo kako funkcioniše Pametna kuća™

Ion Solutions - NOVI SAD
Heroja Pinkija 3, Novi Sad
prikaži na mapi
Tel/Fax: 021 475 44 24
office@ionsolutions.net

ION solutions pametna rešenja za zgrade i kuće se koriste na preko 20.000m2 stambenog i poslovnog prostora. Proverite zašto su Delta City, TC Ušće, Airport City, Plaza, odobrali baš rešenja ION Solutions.